Dosyalar

GÜMRÜK VERGİLERİNİN ASKIYA ALINMASI HAKKINDA

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden odamıza ulaşan yazıda, Ticaret Bakanlığı’nın yazısına atıfta bulunularak şu görüşlere yer verilmiştir:

“İlgi : Ticaret Bakanlığı’ndan alınan 16.10.2024 tarihli elektronik posta. Tarih: 17.10.2024
Ekte bir örneği sunulan ilgide kayıtlı elektronik posta ve eklerinde, üretici firmalarımızca 01/01/2025 tarihinden itibaren gümrük vergilerinin askıya alınması veya tarife kontenjanı uygulanması talep edilen eşyaya ilişkin Ek-1’de sunulan liste için 6 Aralık 2024 tarihine kadar; Ek-2 ve Ek-3’te yer alan listelerdeki eşya için halihazırda mevcut indirimli gümrük vergisi uygulamalarının sonlandırılmasına dair taleplerin ise, 8 Kasım 2024 tarihine kadar resmi yazı ile Ticaret Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğüne iletilmesi gerektiği bildirilmiştir.”

Tüm üyelerimize önemle duyurulur.

EK: Resmi Yazı ve Askıya Alma Uygulamasına İlişkin Bilgilendirme

EK

• Resmi Yazı ve Askıya Alma Uygulamasına İlişkin Bilgilendirme  (803,83 KB)