VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ’NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden 23.10.2024 tarihinde odamıza ulaşan yazıda vergi mükellefi olanlarca, Oda ve Borsalara yapılacak 7.000 TL’yi aşan her türlü tahsilatın banka ve finans kurumları aracılığıyla gerçekleştirilmesinin zorunlu hale geldiği bildirilmiştir.

Yazıda şu görüşlere yer verilmiştir: “18/10/2024 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan “Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 459)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Sıra No: 572)” hükümlerinin Oda ve Borsalarca da dikkate alınması gerekmektedir.

Anılan Tebliğ değişikliği ile 459 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Tebliğinin “Tanımlar” başlıklı 2 nci maddesine “Mükellef Olmayanlar” tanımı eklenmiştir. Bu tanımlamaya göre Oda ve Borsalar da 459 sıra No’lu Tebliğ uyarınca mükellef olmayan kapsamına girmiştir.

Aynı Tebliğ’in diğer değişik hükümleri gözetildiğinde; vergi mükellefi olanlarca, Oda ve Borsalara yapılacak 7.000 TL’yi aşan her türlü tahsilatın banka ve finans kurumları (kredi kartı dahil) aracılığıyla gerçekleştirilmesi zorunlu hale getirilmiştir. Bununla birlikte Oda ve Borsaların da vergi mükellefi olanlara yapacağı 7.000 TL’yi aşan ödemelerin de aynı yöntemlerle gerçekleştirilmesi zorunludur.”

Bu kapsamda 24.10.2024  tarihi itibariyle odamıza yapılacak 7000 TL ve üzeri her türlü tahsilat banka ve finans kurumları (kredi kartı dahil) aracılığıyla yapılacaktır.

Tüm üyelerimize önemle duyurulur.