Dosyalar

ROMANYA GÜBRE SEKTÖREL TİCARET HEYETİ HK.

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliğinden alınan yazıda, T.C. Ticaret Bakanlığı koordinasyonu ile 5973 sayılı İhracat Destekleri Hakkında Karar çerçevesinde 12-16 Kasım 2024 tarihlerinde Romanya’ya Gübre sektöründe faaliyet gösteren firmalarımıza yönelik, ekte taslak programı yer alan Sektörel Ticaret Heyeti gerçekleştirileceği bildirilmektedir

Yazıda devamla, planlanan heyet ile; (1) Olası ticari işbirliği imkânlarının araştırılması ve ticari potansiyelin yerinde tespit edilmesi ve (2) Sektörel kurum ve alıcı firmalarla ikili görüşmeler yaparak yeni iş bağlantıları kurulması hedeflendiği belirtilerek bölgemiz Gübre sektörü ihracatına katkı sunulması, ihracatçılarımızın yeni pazarlara açılabilmesinin kolaylaştırılması ve üye firmalarımızın maliyetlerinin azaltılması adına, Ticaret Bakanlığınca hedef ülke olarak belirlenen Romanya %70 devlet desteği kapsamında olduğu ifade edilmiştir.

Söz konusu heyete ilişkin tüm maliyetlerin ön-finansmanı da anılan Birlik tarafından sağlanacaktır. Bu çerçevede, söz konusu heyet programından daha fazla firmaların faydalanabilmesini teminen 1.kişi için katılım payı 1.100 EURO, 2. kişi için 500 EURO olarak belirlenmiştir.

Katılım payına; gidiş-dönüş uçak bileti, 3 gece konaklama (oda+kahvaltı), transferler, bölgedeki önemli ithalatçılarla ikili iş görüşmeleri organizasyon giderleri, seyahat sigortası, tanıtım malzemeleri, tercüman hizmeti dâhil; oteldeki ekstra oda harcamaları ve vize ücreti hariçtir.

Bu çerçevede, 47.76.03 NACE kodu ile faaliyet gösteren ve Romanya’ya yönelik Gübre Sektörel Ticaret Heyetine katılmak isteyen  firmaların en geç 23 Eylül 2024 Pazartesi gününe kadar firma katılım paylarını Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği banka hesabına yatırmaları, ekte yer alan evrakları ilgili Genel Sekreterliğe ( [email protected] ) iletmeleri ve https://baib.gov.tr/heyet?H=j1t2g1  bağlantısında bulunan başvuru formunu eksiksiz doldurmaları gerekmektedir.

Bilgilerinize sunarız.

EKLER:

1- BAİB yazısı ve önemli notlar

2- Program

3- Başvuru formu

4- Talep Yazısı

5- Açık Rıza-Aydınlatma Metni

EKLER

• Ek1-Önemli Notlar (565,76 KB)
  • Ek2-Program (15,27 KB)
  • Ek3-Başvuru formu (14,37 KB)
  • Ek4-Talep Yazısı (14,56 KB)