Dosyalar

İSPANYA MOBİLYA, KAĞIT VE ORMAN ÜRÜNLERİ SEKTÖREL TİCARET HEYETİ

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği’nden alınan yazıda,  T.C. Ticaret Bakanlığı koordinasyonu ve Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Genel Sekreterliği (BAİB) organizasyonu ile 5973 sayılı İhracat Destekleri Hakkında Karar çerçevesinde, 22-25 Ekim 2024 tarihlerinde İspanya’ya Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri sektöründe faaliyet gösteren firmalara yönelik olarak Sektörel Ticaret Heyeti gerçekleştirilmesinin planlandığı bildirilmektedir.

Planlanan heyet ile; (1) Olası ticari işbirliği imkânlarının araştırılması ve ticari potansiyelin yerinde tespit edilmesi ve (2) Sektörel kurum ve alıcı firmalarla ikili görüşmeler yaparak yeni iş bağlantıları kurulmasının hedeflenmekte olduğu belirtilmektedir.

T.C. Ticaret Bakanlığı’nın onayı halinde, Bakanlıkça hedef ülke olarak belirlenen İspanya’ya %70 devlet desteği kapsamında gerçekleştirilecek söz konusu heyet organizasyonunda,  BAİB tarafından katılımcı firmalara destek tutarı oranında prefinansman sağlanacağı ve katılım bedelinin 1. kişi için 1.270 EURO, 2. kişi için 500 EURO olarak belirlendiği ifade edilmektedir.

Katılım payına; gidiş-dönüş uçak bileti, 3 gece konaklama (oda+kahvaltı), transferler, bölgedeki önemli ithalatçılarla ikili iş görüşmeleri organizasyon giderleri, yurt dışı çıkış harç pulu, seyahat sigortası, tanıtım malzemeleri, tercüman hizmeti dâhil; oteldeki ekstra oda harcamaları ve vize ücreti hariçtir.

Sektörel Ticaret Heyeti programına katılmak isteyen firmaların ekte yer alan başvuru formlarını 28 Haziran 2024 Cuma günü 16:00’a kadar arge@baib.gov.tr  adresine iletmeleri gerekmektedir.

Bilgilerinize sunarız.

Ek: Ticaret Heyeti İle İlgili Önemli Notlar

EKLER

• Ek: Önemli Notlar (22,42 KB)