BİTKİSEL ATIK YAĞLARIN KAYNAĞINDA AYRI TOPLANMASI ÇALIŞMALARI HK.

Sayın Üyemiz,

Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nden Odamıza ulaşan 11.07.2024 Tarih ve  E-57061776 – 155.04.05.04 – 221 – 23783  sayılı yazıda şu görüşlere yer verilmiştir:

ALANYA TİCARET VE SANAYİ ODASI (ALTSO)

06.06.2015 tarih ve 29378 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren “Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği” madde – 1 “Bu Yönetmeliğin amacı; Bitkisel atık yağların oluşumundan bertarafına kadar çevre ve insan sağlığına zarar vermeden yönetiminin sağlanması, yönetiminde gerekli teknik ve idari standartların oluşturulması ve buna yönelik prensip, politika ve programların belirlenmesine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.” gereğince ilçemiz genelinde bitkisel atık yağların kaynağında ayrı toplanarak lisanslı bertaraf tesislerine ulaştırılmasına yönelik çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir.

Bu bağlamda Alanya ilçe sınırları içerisinde Odanıza bağlı olarak faaliyet gösteren bitkisel atık yağ üreticisi konumundaki işletmelerin ilgili yönetmelik gereğince çevre lisansı almış geri kazanım tesisleriyle veya bitkisel atık yağ ara depolama tesisleri ile anlaşma yapılması gerekmektedir. Konu ile ilgili olarak Antalya Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü resmi web sayfası (https://antalya.csb.gov.tr/) “Gerekli Bilgiler” kısmı (23) maddesinde ilan edilen “İzin, Lisans ve Geçici Faaliyet Belgesi Alan İşletmeler” bölümünden fayda sağlanabilir. Ayrıca iş bu resmi yazının yazıldığı resmi tarih itibariyle Antalya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün web sitesinde ilan edilen firma bilgilerine EK doküman ile yer verilmiştir.

Bitkisel atık yağların kaynağında ayrı toplanması çalışmaları kapsamında Odanıza üye işletmelerin 2024 yılı için sözleşmelerini yenilemeleri ve / veya söz konusu çalışma ile ilgili olarak bugüne kadar hiç sözleşme yapılmamış ise ivedilikle söz konusu sözleşmenin yapılarak bir örneğinin Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne 15 gün içinde teslim edilmesi ile ilgili olarak bilgi akışının sağlanması hususunda gereği rica olunur.

Ek : Antalya İlinde İzin, Lisans ve Geçici Faaliyet Belgesi Alan İşletmeler

İlgili üyelerimize önemle duyurulur.

EK

• BİTKİSEL YAĞLAR EK TABLO (38,48 KB)