Dosyalar

BERBER, KUAFÖR VE GÜZELLİK SALONLARININ İZİN TALEBİ HAKKINDA

169

T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda, berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olması uygulamasının yürürlüğe girdiği belirtilmiştir.

Bu işletmelerin, valiliklerce belirlenen günlerde kapalı olmadığının tespiti halinde ise Bakanlık tarafından idari yaptırım uygulanacağı vurgulanmıştır.

Antalya Ticaret İl Müdürlüğü tarafından gönderilen yazıda ise; Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun’un 13’üncü maddesi ve Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Yönetmeliği’nin “Çalışma Gün ve Saatleri” başlıklı 13’üncü maddesi gereğince, il genelinde berber, kuaför, güzellik salonlarının (alışveriş merkezlerinde faaliyet göstereler dahil) PAZAR günleri kapalı olacağı bildirilmiştir.

Yazıda ayrıca; berber, kuaför ve güzellik salonlarının özel günlerde (nişan, düğün, kına vb.) faaliyetlerini sürdürebilmeleri için ilgili odadan izin alınması gerektiği belirtilmiştir.

Bu kapsamda, berber, kuaför, güzellik salonu (alışveriş merkezlerinde faaliyet gösterenler dahil) olarak faaliyet gösteren üyelerimizin, herhangi bir idari yaptırım ile karşı karşıya kalmamaları adına, belirtilen kurallara riayet etmeleri ve bahse konu izin başvurularını odamızdan almaları gerekmektedir.

Üyelerimiz hafta içi 08.30 – 17.30 saatleri arasında aşağıda yer alan dilekçe ile Odamız Eğitim Şube Müdürlüğü’ne başvurarak, bahse konu izin taleplerini gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Üyelerimizin bilgisine sunar, esenlikler dileriz.

EK: İZİN DİLEKÇESİ İÇİN TIKLAYINIZ



EK

  • İZİN DİLEKÇESİ (12,54 KB)